Viltlasagne med syltade kantareller Receptbild - Allt om Mat
 

Ingredienser

Viltlasagne med syltade kantareller

500 g viltfärs
2 gula lökar
2 morötter
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
4 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk konc viltfond
2 msk rönnbärsgelé
1 msk kinesisk soja
5 enbär
1 tsk timjan
2 msk maizena majsstärkelse
250 g färska lasagneplattor
2 dl riven västerbottensost

Kantareller

150 g kantareller
1/2 röd chili (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
2 krm salt
1/2 dl hackad timjan

Tillbehör

  sallad
 

Tillagning

1. Kantareller: Ansa kantarellerna och skär stora svampar i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin. Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka upp vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Lägg i kantareller, chili och vitlök. Låt koka upp igen. Blanda i timjan och låt kallna.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och morötter i smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

3. Häll på vatten och grädde. Tillsätt fond, gelé, soja, krossade enbär och timjan. Låt puttra utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.

4. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara sås. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

5. Servera lasagnen med de syltade kantarellerna och sallad

Kommentera

Publiceras ej