
Ingredienser
Viltlasagne med syltade kantareller
500 g | viltfärs |
---|---|
2 | gula lökar |
2 | morötter |
1 msk | smör |
1 tsk | salt |
2 krm | nymald svartpeppar |
4 dl | vatten |
1 dl | vispgrädde |
2 msk | konc viltfond |
2 msk | rönnbärsgelé |
1 msk | kinesisk soja |
5 | enbär |
1 tsk | timjan |
2 msk | maizena majsstärkelse |
250 g | färska lasagneplattor |
2 dl | riven västerbottensost |
Kantareller
150 g | kantareller |
---|---|
1/2 | röd chili (t ex spansk peppar) |
1 | vitlöksklyfta |
1 1/2 dl | vatten |
1 dl | strösocker |
1/2 dl | ättiksprit (12 %) |
2 krm | salt |
1/2 dl | hackad timjan |
Tillbehör
sallad |
---|
Tillagning
1. Kantareller: Ansa kantarellerna och skär stora svampar i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin. Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka upp vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Lägg i kantareller, chili och vitlök. Låt koka upp igen. Blanda i timjan och låt kallna.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och morötter i smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
3. Häll på vatten och grädde. Tillsätt fond, gelé, soja, krossade enbär och timjan. Låt puttra utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.
4. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara sås. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
5. Servera lasagnen med de syltade kantarellerna och sallad
Kommentera