Saffranspasta
 
Antal portioner: 4
Färdigt på: 25 min
Ingredienser

2 klyftor vitlök 
1 gul lök 
1 broccoli 
1 chili 
400 g pasta, gärna lumaconi eller andra stora snäckor 
1 paket saffran, gärna pistill 
salt 
300 g räkor, skalade 
1 dl grädde 
100 g ruccola 
0,5 citron 
olivolja 

 

 

Gör så här

1. Hacka gul lök och vitlök fint.

2. Skär små buketter utav broccoli och skär chilin tunt.

3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.

4. Mortla saffranen tillsammans med lite salt.

5. Värm en stekpanna med olja. Tillsätt vitlök, chili och saffran.

6. Stek tillsammans med broccoli och gul lök.

7. Låt löken och broccolin mjukna.

8. Pressa på saften från en halv citron samt lite grädde.

9. Späd såsen med lite kokande pastavatten.

10. Häll av pastan och vänd ner i stekpannan.

11. Blanda runt och avsluta med räkorna. Toppa med ruccola och servera.

 

Kommentera

Publiceras ej