Ingredienser

Sej500 g sejfilé 
2 skivor grovt solrosfröbröd 
1 st äggvita 
salt och peppar 
2 msk rapsolja 
Sallad1 st broccolihuvud 
2 st schalottenlökar 
1 st vitlöksklyfta 
2 msk rapsolja 
1 st avokado 
100 g spenat 
Keso1 dl naturell keso 
0.5 st citron 
1 msk dill, hackad 
salt och svartpeppar 

Gör så här

1. Torka brödet i ugnen på 130 grader. Kör det sedan i mixern så det blir som ströbröd.

2. Skär till fisken i 4 jämna bitar. Vispa upp äggvitan. Salta och peppra fisken och pensla sedan på äggvitan. Doppa fisken i ströbrödet och stek i panna ca 2 minuter. Lägg sedan upp på plåt och kör i ugn på 140 grader i 5-8 minuter beroende på hur tjock fisken är.

3. Finhacka löken, plocka ner broccolin i små buketter.

4. Hetta upp en panna med oljan. Stek broccolin hårt i 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt löken, låt den få en liten rostad yta. Lägg sedan över i en bunke och vänd runt spenaten och avocadon precis innan servering.

5. Riv lite av citronskalet, endast det gula. Blanda med keso, dill, salt och peppar.

6. Servera fisken med broccolisallad och kesoblandning.

 

Kommentera

Publiceras ej