Recept: Veggochili med falafel och yoghurt
 Ingredienser
  • 250 g rotselleri
  • 1 liten morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 3 dl vatten
  • 1 förp färdig bönmix/ salsa (à 380 g)
  • 2 msk ketchup + ev tabasco med chipotle
  • 4/5 tsk salt
  • 1 paket fryst falafel (à 300 g)
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • limeklyftor och koriander till garnering

Så här gör du

  1. Skala och skär selleri och morot i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka vitlök och lök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs selleri, morot, vitlök och lök i en stor kastrull i olja ca 3 minuter.
  3. Tillsätt chili, koriander, spiskummin och lagerblad. Fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  4. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt småkoka med lock ca 15 minuter.
  5. Tillsätt bönmix/salsa, ketchup, salt och ev några stänk tabasco. Låt småkoka ytterligare 10–15 minuter.
  6. Tillaga under tiden falafeln enligt anvisning på paketet.
  7. Lägg upp chiligrytan i djupa skålar tillsammans med falafel och en klick matyoghurt. Garnera med limeklyftor och koriander. Servera gärna med ett gott bröd.

Kommentera

Publiceras ej