Ingredienser
- 250 g rotselleri
- 1 liten morot
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spiskummin
- 1 lagerblad
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 3 dl vatten
- 1 förp färdig bönmix/ salsa (à 380 g)
- 2 msk ketchup + ev tabasco med chipotle
- 4/5 tsk salt
- 1 paket fryst falafel (à 300 g)
- 2 dl matyoghurt (10%)
- limeklyftor och koriander till garnering
Så här gör du
- Skala och skär selleri och morot i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka vitlök och lök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs selleri, morot, vitlök och lök i en stor kastrull i olja ca 3 minuter.
- Tillsätt chili, koriander, spiskummin och lagerblad. Fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
- Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt småkoka med lock ca 15 minuter.
- Tillsätt bönmix/salsa, ketchup, salt och ev några stänk tabasco. Låt småkoka ytterligare 10–15 minuter.
- Tillaga under tiden falafeln enligt anvisning på paketet.
- Lägg upp chiligrytan i djupa skålar tillsammans med falafel och en klick matyoghurt. Garnera med limeklyftor och koriander. Servera gärna med ett gott bröd.
Kommentera