Ingredienser
- 2 förp färsk tortellini champinjon (à 250 g)
- 65 g babyspenat
- 1/2 purjolök
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk majsstärkelse (Maizena)
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
- 3 tomater
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk olja
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen men någon minut kortare. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda tortellinin med spenaten. Lägg det i en ugnssäker form.
- Ansa och strimla purjolöken tunt. Blanda grädde, mjölk, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull, vispa ner majsstärkelse och koka ca 3 minuter under omrörning.
- Rör ner purjolöken och osten och koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över tortellinin. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skär tomaterna i bitar. Blanda vinäger och olivolja i en bunke och vänd ner tomaterna. Salta och peppra.
- Servera tortellinigratängen med tomatsalladen och gärna bröd.
Kommentera