Recept: Tortellinigratäng och tomatsallad
Ingredienser
  • 2 förp färsk tortellini champinjon (à 250 g)
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 purjolök
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • 3 tomater
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen men någon minut kortare. Låt den rinna av i ett durkslag. Blanda tortellinin med spenaten. Lägg det i en ugnssäker form.
  3. Ansa och strimla purjolöken tunt. Blanda grädde, mjölk, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull, vispa ner majsstärkelse och koka ca 3 minuter under omrörning.
  4. Rör ner purjolöken och osten och koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över tortellinin. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skär tomaterna i bitar. Blanda vinäger och olivolja i en bunke och vänd ner tomaterna. Salta och peppra.
  6. Servera tortellinigratängen med tomatsalladen och gärna bröd.

Kommentera

Publiceras ej