Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser

250 g äggnudlar
1 st kyckling, grillad
1 st wokmix, förp fryst t ex thai,chinese eller classic ( 900 g)
2 msk rapsolja, + 2 msk rapsolja
3 st lime
0,5 tsk strösocker
1 msk fisksås
3 msk koriander, hackad
3 msk jordnötter, hackade
 

Tillagning

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.
2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.
3. Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.
4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering. 
5. Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor. 

Kommentera

Publiceras ej