
Ingredienser
- 10 st digestivekex
- 1 msk mald pepparkakskrydda
- 75 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 3 st ägg
- 500 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 1 dl strösocker
- rivet skal av 1⁄2 st citroner
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- bär t ex lingon
- frukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Rör ner pepparkakskryddan. Smält smöret och rör i smulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Förgrädda i ugnen ca 5 min. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen har stelnat, 30-40 min. Låt stå kallt före serveringen. Garnera med frukt eller bär.
Kommentera