Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 12 dl Kelda® mellangrädde
  • rivet skal och saft av 12 st citroner
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl Kvibille® Svecia riven
  • 700 g zucchini

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.

Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Stek i mitten av ugnen 10–15 min.

Hyvla zucchini med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.

Kommentera

Publiceras ej