
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 1 dl hackade hasselnötter
- 2 1⁄2 dl Kelda® mellangrädde
- rivet skal och saft av 1⁄2 st citroner
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 dl Kvibille® Svecia riven
- 700 g zucchini
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.
Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Stek i mitten av ugnen 10–15 min.
Hyvla zucchini med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.
SERVERINGSFÖRSLAG:
Strö över riven ost och garnera med citron vid servering.
Kommentera