Recept: Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika
 
Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 180 g grillad paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl liten pasta (t ex snäckor eller risoni)
  • 2 vitlöksbaguetter
  • 1 kruka strimlad basilika
  • 1 tsk strösocker
  • 150 g mozzarella
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor.
  2. Fräs lök och paprika i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljong, oregano och pasta. Låt koka under lock tills pastan är klar enligt koktidsanvisningen på förpackningen. Rör då och då.
  3. Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ner basilikan i soppan. Smaka av med socker, salt och peppar.
  5. Toppa soppan med bitar av mozzarella och servera genast med vitlöksbröden.

Kommentera

Publiceras ej