Ingredienser
- 6 morötter
- 1 gul lök
- 1 1/2 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 krm kajennpeppar
- 1 lime
- 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
- 2 dl kesella/kvarg (10%)
- 1/2 dl hackad gräslök eller persilja
- 1 tsk salt
- peppar
Så här gör du
- Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och kajennpeppar. Låt koka i ca 15 minuter.
- Finriv det yttersta limeskalet. Dela och pressa juicen ur limen. Tillsätt detta, kokosmjölk och salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer.
- Blanda kesellan med gräslök eller persilja. Smaka ev av med salt och peppar.
- Servera soppan med en klick örtkesella, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.
Kommentera