Ingredienser
  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 lime
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 dl kesella/kvarg (10%)
  • 1/2 dl hackad gräslök eller persilja
  • 1 tsk salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och kajennpeppar. Låt koka i ca 15 minuter.
  2. Finriv det yttersta limeskalet. Dela och pressa juicen ur limen. Tillsätt detta, kokosmjölk och salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer.
  3. Blanda kesellan med gräslök eller persilja. Smaka ev av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med en klick örtkesella, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.

Kommentera

Publiceras ej