Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 500 g blomkål
- 100 g potatis
- 1/2 dl vitt vin
- 6 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
- 1 dl riven parmesanost (à 30 g)
- rapsolja
- salt
- vitpeppar
Till servering
- 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak)
Så här gör du
- Skala och skär löken i kvartar. Dela och skär blomkålen i små bitar. Skala och skär potatisen i cm-stora bitar.
- Fräs lök, blomkål och potatis i olja i 2 minuter. Tillsätt vinet och låt koka in i ca 1 minut. Häll i vatten, grädde och fond. Koka i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Rör då och då.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Passera ev genom en nätsil så blir den helt slät.
- Tillsätt osten och rör tills den har smält. Smaka av med salt och peppar. Droppa över lite tryffelolja vid servering. Tänk på att tryffelsmaken lätt tar över, så var försiktig!
Kommentera