Ingredienser
- 900 g fast potatis
- ca 600 g lax
- salt och peppar
- 75 g getost
- 1 kruka basilika
- 250 g körsbärstomater
- 1 rödlök
- 1 dl balsamvinäger
- 1 msk strösocker
- 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och koka potatisen.
- Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Skär osten i skivor och dela dem i halvor. Skär basilikan grovt. Lägg lite basilika i varje snitt och spar resten till tomatsalladen.
- Fördela osten i snitten på varje bit lax. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomater, lök och basilika. Krydda med salt och peppar.
- Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.
Kommentera