Recept: Lax med getost och tomatsallad
Ingredienser
  • 900 g fast potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g getost
  • 1 kruka basilika
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor och dela dem i halvor. Skär basilikan grovt. Lägg lite basilika i varje snitt och spar resten till tomatsalladen.
  5. Fördela osten i snitten på varje bit lax. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomater, lök och basilika. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  8. Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

Kommentera

Publiceras ej