Ingredienser
- 100 g sparris
- 4 port ris eller annat gryn
- 500 g lammfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk sambal oelek
- 1 tsk salt
- 1/2 dl vatten
- 1 msk olja
- 2 dl matyoghurt (10%)
- 3 msk dill
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 1 gurka
- 100 g Mini familjesallad
Så här gör du
- Tina sparrisen.
- Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg färsen i en bunke, pressa i vitlöken och rör i sambal oelek, salt och vatten.
- Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar) och stek dem i olja i en panna ca 4 minuter på varje sida.
- Blanda yoghurt med dillen (spar lite till gurkan) och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
- Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i tärningar och vänd runt med dill, smaka av med salt och peppar.
- Dela sparrisen på längden och blanda den med salladen och gurkan.
- Servera järparna med gurksallad, yoghurt och ris eller gryn.
Kommentera