Recept: Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp
 
Ingredienser
  • 100 g sparris
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 3 msk dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 100 g Mini familjesallad

Så här gör du

  1. Tina sparrisen.
  2. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg färsen i en bunke, pressa i vitlöken och rör i sambal oelek, salt och vatten.
  4. Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar) och stek dem i olja i en panna ca 4 minuter på varje sida.
  5. Blanda yoghurt med dillen (spar lite till gurkan) och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i tärningar och vänd runt med dill, smaka av med salt och peppar.
  7. Dela sparrisen på längden och blanda den med salladen och gurkan.
  8. Servera järparna med gurksallad, yoghurt och ris eller gryn.

Kommentera

Publiceras ej