Ingredienser
600 g | gösfilé, färsk |
---|---|
0,5 st | röd chili, t ex spansk peppar |
1 st | vitlöksklyfta |
2 msk | olivolja |
1 msk | spiskummin, hel |
1 kruka | krispbladssallad, eller ekbladssallad |
4 st | tortillabröd |
0,75 tsk | salt |
Guacamole
2 st | avokador, ätmogna |
---|---|
2 st | lime, saft av 1, + 1 till servering |
0,5 tsk | salt |
Tillagning
1. Guacamole: Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ut fruktköttet. Mosa ihop det med saft av 1 lime och salt i en skål.
2. Skär gösen i 4 portionsbitar eller 8 mindre. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja och spiskummin.
3. Skölj salladsbladen. Klyfta den andra limen. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan. Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Salta.
4. Servera den varma fisken på burriton med guacamolen. Ringla över resten av spiskumminoljan. Pressa över lime.
2. Skär gösen i 4 portionsbitar eller 8 mindre. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja och spiskummin.
3. Skölj salladsbladen. Klyfta den andra limen. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan. Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Salta.
4. Servera den varma fisken på burriton med guacamolen. Ringla över resten av spiskumminoljan. Pressa över lime.
Kommentera