Heta fiskburritos med  guacamole Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser

600 g gösfilé, färsk
0,5 st röd chili, t ex spansk peppar
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk spiskummin, hel
1 kruka krispbladssallad, eller ekbladssallad
4 st tortillabröd
0,75 tsk salt

Guacamole

2 st avokador, ätmogna
2 st lime, saft av 1, + 1 till servering
0,5 tsk salt
 

Tillagning

1. Guacamole: Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ut fruktköttet. Mosa ihop det med saft av 1 lime och salt i en skål. 
2. Skär gösen i 4 portionsbitar eller 8 mindre. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja och spiskummin.
3. Skölj salladsbladen. Klyfta den andra limen. Grilla brödet i en grillpanna på ena sidan. Stek fisken i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Salta.
4. Servera den varma fisken på burriton med guacamolen. Ringla över resten av spiskumminoljan. Pressa över lime. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej