
Ingredienser
- 600 g vita fiskfiléer t ex torsk eller olja
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd eller panko
- 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
- 12 små tortillabröd
Mangosalsa
- 200 g mango i tärningar
- 1 röd chili
- 1 silverlök
- 1⁄2 krukor färsk koriander
- pressad saft av 1 lime
- 3⁄4 tsk salt
Tillbehör
- 2 dl Arla Köket® matyoghurt
- 150 g Arla Apetina® fetaost, smulad koriander
Gör så här:
Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.
Mangosalsa Skala löken. Kärna ur och finhacka chili, lök och koriander. Blanda allt och rör i limesaft och salt.
Kommentera