Fish taco
 

Ingredienser

  • 600 g vita fiskfiléer t ex torsk eller olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd eller panko
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 12 små tortillabröd

Mangosalsa

  • 200 g mango i tärningar
  • 1 röd chili
  • 1 silverlök
  • 12 krukor färsk koriander
  • pressad saft av 1 lime
  • 34 tsk salt

Tillbehör

  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt
  • 150 g Arla Apetina® fetaost, smulad koriander

Gör så här:

Skär fisken i 12 bitar. Blanda mjöl, salt, spiskummin och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida. Servera i tortillabröd med tillbehören.

Mangosalsa Skala löken. Kärna ur och finhacka chili, lök och koriander. Blanda allt och rör i limesaft och salt.

Kommentera

Publiceras ej