Recept: Färsfräs i pitabröd
 
Ingredienser
  • 6 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oregano

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på pitabrödets förpackning.
  2. Skala och skiva löken. Tärna tomaterna.
  3. Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Skala och riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula fetaosten grovt.
  5. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek färsen i oljan och tillsätt paprikapulvret. Smula ner buljongtärningen mot slutet och tillsätt vattnet och låt det bli varmt. Krydda med salt, peppar och oregano.
  7. Dela och fyll pitabröden med köttfärsröran, avokadomoset, löken, tomaterna och fetaosten.

Kommentera

Publiceras ej