Ingredienser
- 6 pitabröd
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 150 g fetaost
- ca 500 g nötfärs
- 1 msk olja
- 2 tsk paprikapulver
- 1 köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 1 msk oregano
Så här gör du
- Sätt på ugnen enligt anvisningen på pitabrödets förpackning.
- Skala och skiva löken. Tärna tomaterna.
- Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Skala och riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
- Smula fetaosten grovt.
- Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek färsen i oljan och tillsätt paprikapulvret. Smula ner buljongtärningen mot slutet och tillsätt vattnet och låt det bli varmt. Krydda med salt, peppar och oregano.
- Dela och fyll pitabröden med köttfärsröran, avokadomoset, löken, tomaterna och fetaosten.
Kommentera