Recept: Enchiladas med majs- och avokadosalsa
 
Ingredienser
  • 8 tortillabröd
  • 500 g pastasås med vitlök
  • 1 1/2 dl riven ost

Färssås

  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 påse enchilada kryddmix
  • 3 msk tomatpuré
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Majs- och avokadosalsa

  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 340 g majskorn
  • 1 lime
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 dl gräddfil

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Färssås: Skala och finhacka löken. Fräs den i olivoljan. Tillsätt färsen och bryn den. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt dem och vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
  5. Täck med pastasås och toppa med ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
  7. Salsa: Dela, gröp ur och tärna avokadon. Skala och finhacka löken. Blanda avokado och lök med avrunnen majs, pressad lime och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera den gratinerade enchiladan med salsan och gräddfil.

Kommentera

Publiceras ej