Ingredienser
- 8 tortillabröd
- 500 g pastasås med vitlök
- 1 1/2 dl riven ost
Färssås
- 1/2 rödlök
- 1 msk olivolja
- ca 500 g nötfärs
- 1 påse enchilada kryddmix
- 3 msk tomatpuré
- 380 g kokta svarta bönor
- 1 dl vatten
- salt och svartpeppar
Majs- och avokadosalsa
- 2 avokado
- 1/2 rödlök
- 340 g majskorn
- 1 lime
- 1/2 msk olivolja
- 3 dl gräddfil
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Färssås: Skala och finhacka löken. Fräs den i olivoljan. Tillsätt färsen och bryn den. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tillsätt dem och vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll tortillabröden med färssås och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
- Täck med pastasås och toppa med ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
- Salsa: Dela, gröp ur och tärna avokadon. Skala och finhacka löken. Blanda avokado och lök med avrunnen majs, pressad lime och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Servera den gratinerade enchiladan med salsan och gräddfil.
Kommentera