Recept: Currygryta med kokosmjölk och sej
 
Ingredienser
  • 600 g sej
  • 4 portioner ris, gärna basmatiris
  • 1 rött äpple
  • 1 tsk olja
  • 1 msk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 300 g broccolibuketter
  • salt och peppar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 purjolök

Så här gör du

  1. Tina fisken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär äpplet i klyftor och skär bort kärnhuset. Fräs klyftorna i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut. Lägg över i en stor kastrull.
  4. Häll i kokosmjölk och buljong och låt koka upp.
  5. Skär fisken i bitar. Tillsätt dem och broccolin och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  6. Ansa purjolöken och strimla den fint. Tillsätt den strax innan serveringen.
  7. Servera med riset.

Kommentera

Publiceras ej