Ingredienser
- 600 g sej
- 4 portioner ris, gärna basmatiris
- 1 rött äpple
- 1 tsk olja
- 1 msk curry
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 300 g broccolibuketter
- salt och peppar
- 1 msk majsstärkelse (Maizena)
- 1/2 purjolök
Så här gör du
- Tina fisken.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär äpplet i klyftor och skär bort kärnhuset. Fräs klyftorna i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut. Lägg över i en stor kastrull.
- Häll i kokosmjölk och buljong och låt koka upp.
- Skär fisken i bitar. Tillsätt dem och broccolin och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Ansa purjolöken och strimla den fint. Tillsätt den strax innan serveringen.
- Servera med riset.
Kommentera