Ingredienser

1.2 kg kycklinglår i bitar (med skinn och ben) 
Marinad1 st citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk) 
4 msk olivolja 
1 msk soja 
1 krm gurkmeja 
1 krm svartpeppar 
Ugnsgrönsaker4 st små fänkålsstånd 
8 st palsternackor 
1 st stor rödlök 
12 st champinjoner 
8 st vitlöksklyftor 
20 st gröna oliver 
16 st körsbärstomater 
Salt 
peppar 
Fetaoströra150 g fetaost 
1 dl turkisk yoghurt 
1 tsk olivolja 
svartpeppar 

 

Gör så här

1. Blanda marinaden till kycklingen och låt kycklingbitarna marineras i minst 1/2–1 timme.

2. Ansa fänkålen och klyfta varje i 4 delar.

3. Skala och klyfta varje palsternacka i 4 delar, skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna.

4. Blanda grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen och dess marinad på en ugnsplåt, rör om väl med händerna och ställ plåten i ugnen på 225 grader.

5. När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter.

6. Salta och peppra efter smak.

7. Mosa fetaosten med gaffel, tillsätt yoghurten och olivoljan och rör ihop till en röra.

8. Smaka av med peppar.

9. Servera fetaoströran till kycklingen och grönsakerna.

 

Kommentera

Publiceras ej