Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 600 g kycklingbröstfilé
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk olja
- salt
- 500 g krossade tomater
- 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
- 1 dl matyoghurt (10%)
- 1 1/2 dl matlagningsgrädde
Så här gör du
- Skala och skiva lök, vitlök och morot. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran.
- Bryn kyckling, lök, vitlök och morot i oljan i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
- Tillsätt tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
- Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
- Till servering: Servera med kokt- ris eller annat gryn.
Kommentera