Recept: Chicken tikka masala
Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk olja
  • salt
  • 500 g krossade tomater
  • 1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde

Så här gör du

  1. Skala och skiva lök, vitlök och morot. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran.
  2. Bryn kyckling, lök, vitlök och morot i oljan i en gryta eller stekpanna. Krydda med salt och ingefära.
  3. Tillsätt tomater och kryddmix. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Rör ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter.
  5. Till servering: Servera med kokt- ris eller annat gryn.

Kommentera

Publiceras ej