Ingredienser
720 g torskrygg
750 g färsk brysselkål
1 gurka
50 g hasselnötter, rostade
1 huvudsallad
smör och olja till stekning
Dressing2 äggulor
2 tsk dijonsenap
8 sardellfiléer
0,5 citron
1 stor klyfta vitlök
ca 5 dl matolja
50 g parmesan, finriven
salt och svartpeppar
vatten att späda med
Gör så här
1. Rör samman äggula med dijonsenap och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du har en krämig majonnäs.
2. Riv parmesan och vitlök fint och hacka sardellerna. Blanda ner i majonnäsen.
3. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
4. Dela och koka brysselkålen i välsaltat vatten ett par minuter tills de är al dente. Lägg sedan ner i iskallt vatten så kokningen avstannar.
5. Salta torsken.
6. Tärna gurkan och hacka nötterna.
7. Blanda kål och gurka med dressing.
8. Lägg ut salladsbladen på ett fat, toppa med kål, gurksallad och nötter.
9. Stek torsken i en het panna, ca 2-3 minuter på varje sida.
10. Toppa salladen med nystekt torsk.
Kommentera