
Ingredienser
- 3 dl bulgur
- 6 dl hönsbuljong
- 600 g laxfilé
- Arla® Svenskt Smör
- 1⁄2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 st apelsin
- 2 st avokado
- 2 msk hackad färsk persilja
Limedressing:
- 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- rivet skal av 1⁄2 st lime
- 1 msk flytande honung
- 2 krm salt
Gör så här:
Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Salta och peppra. Skala apelsinerna och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressing.
Kommentera