Spenat- och rödbetssallad  med ugnsbakad palsternacka och chèvre Receptbild - Allt om Mat

Ingredienser 4 pers

800 g palsternackor
2 msk timjan, hackad
1 msk honung
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Sallad:

400 g rödbetor, små färska
1 st babyspenat, ask (80 g)
200 g chèvreost
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa timjan, färsk, eller annat kryddgrönt

Tillbehör:

200 g bröd, t ex baguette
 

Tillagning

1. Koka rödbetorna mjuka i vatten under lock ca 30 min. Skölj spenaten och låt rinna av. 
2. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär palsternackorna i fjärdedelar på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över timjan och ringla över honung och olivolja. Krydda med salt och peppar. 
3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. När 10 min återstår, skiva chèvren och lägg på plåten bredvid palsternackorna. Tillaga tills de fått färg och blivit lite bubbliga.
4. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor. Blanda rödbetorna med spenat och ugnsbakad chèvre. 
5. Servera palsternackorna med sallad och bröd. Ringla oljan över salladen och krydda med salt och peppar.