Antal portioner: 2
Ingredienser

Torsk

500 g torskrygg, färsk i bit 
1 bit pepparrot, färsk 
smör 
1 st citron 
flingsalt 
svartpeppar, från kvarn 
Dillstuvad potatis500 g potatis, fast (smått & gott potatis) 
25 g smör 
2 msk vetemjöl 
2.5 dl mjölk 
3 dl vispgrädde 
flingsalt 
0.25 st citron, rivet skal 
0.25 st dill, färsk i kruka 

Gör så här

1. Torsk
Krydda torsken med flingsalt och svartpeppar.

2. Bryn smöret i en het stekpanna.

3. Stek torskryggen gyllene på båda sidorna. Leila börjar med den skinnfria sidan.

4. Dra sedan bort pannan från plattan och låt fisken vila in i rätt temperatur så får du en saftig fisk. Rätt temperatur beror på hur du vill ha din fisk. Använder du termometer så sikta på 50-52 grader.

5. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva.

6. Dillstuvad potatis
Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

7. Låt den svalna och skär/dela den sedan skivor.

8. Smält smöret i botten av en tjockbottnad kastrull och strö i vetemjöl och vispa samman med smöret.

9. Tillsätt direkt mjölken, 1 dl i taget, vispa hela tiden så att det inte bränns vid i botten av kastrullen.

10. När detta är slätt så tillsätts grädden, fortsätt att vispa.

11. Smaksätt med salt, vitpeppar och färskt rivet citronskal.

12. Vänd ner den kokta potatisen och smaksätt med finhackad dill.