Ingredienser

400 g cannelloni 
400 g arrabbiatasås (en liten hetare tomatsås med chili) 
smör till formen 
Ricottafyllning300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad 
500 g ricotta 
2 krm salt 
Béchamelsås6 dl mjölk (alt 3 dl om rören förkokas) 
100 g smör 
2 msk vetemjöl 
1 krm muskotnöt, riven 
1 krm salt 
1 krm peppar 

 

Gör så här

1. Ricottafyllning
Blanda spenat, ricotta och salt.

2. Fyll en spritspåse med fyllningen.

3. Béchamelsås
Smält smöret.

4. Vispa ner mjölet.

5. Tillsätt salt, peppar och muskot.

6. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten.

7. Ställ åt sidan.

8. Cannelloni, alternativ 1
Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Här i alternativ 1 behöver inte förkokas. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form.

9. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås.

10. Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 20 minuter.

11. Cannelloni, alternativ 2
Vill du servera som stubbar ska cannellonin förkokas i ca 6 minuter.

12. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten.

13. Dela cannellonin på tre delar.

14. Ställ dem i formen och spritsa fyllning i.

15. Använd béchamel gjord på hälften av mjölken, dvs. 3 dl.

16. Häll över béchamel på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås.

17. Ställ in i ugn på 235-gradig grillvärme i ca 10 minuter.

 

Kommentera

Publiceras ej